joi, 30 mai 2013

Le photographe Frédéric de la Chapelle à Iași : invitations pour vendredi 31 mai

Invitație la întîlnirile cu fotograful Frédéric de la Chapelle la Iași și vernisajul expoziției
Expoziția de fotografie de modă africană rămâne deschisă la
Institutul francez Iasi, în spațiul de expunere, 31 mai-30 iunie
  

Intîlnirile posibile în Iași cu fotograful francez Frédéric de la Chapelle • Vineri, 31 mai, ora 16.30, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, Aula Magna „Mihai Eminescu”
Prezentare de portofoliu, in cadrul proiectului „O zi in Africa”, organizat de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi
• Vineri, 31 mai, ora 18.00, Institutul francez Iasi
Vernisajul expozitiei „Moda africana, prin obiectivul lui Frédéric de la Chapelle”Frédéric de La Chapelle s-a nascut in 1959  la Angers. Intre 1981 si 1983 urmeaza cursurile Academiei Grande Chaumière din Paris. Isi incepe activitatea profesionala exersand diverse meserii in domeniile graficii si comunicarii. In 1995, realizeaza primul sau reportaj de moda si, doi ani mai tarziu, prima sa expozitie personala, la Bains Douches. Isi va prezenta mai apoi lucrarile la galeria de arta „L’Imprévu”, in 1999, dar si la „Véga”, „Sixième Elément” sau „Sélect”.
De la Chapelle traieste, de altfel, intre Paris si Lomé si parcurge continentul african punandu-si arta in slujba celor mai mari stilisti africani.


Site-ul fotografului:
http://la-chapelle.monsiteofficiel.com
 

Majoritatea fotografiilor expuse la Institutul francez din Romania – Iasi, cu ocazia proiectului „O zi in Africa”, organizat de catre Universitatea „Alexandru Ioan Cuza ” din Iasi, au fost publicate in reviste africane de moda. Fotografiile au fost realizate in Niger, Gana, Senegal, Burkina Faso, Congo, Benin, Camerun, dar si Guadelupa… sau Paris si reprezinta expresia unei creativitati debordante, avand adesea ca sursa de inspiratie o traditie repusa in valoare de creatori tineri si talentati.
 
In completarea expozitiei de fotografie a lui Frédéric de la Chapelle vor fi expuse de asemenea panze (pareo) create de societatea HERITAGE – care, dupa cum o arata si numele acesteia, lucreaza in spiritul, evocat mai devreme, al relecturii traditiei – pentru a se crea astfel o atmosfera propice, continentul african aflandu-se anul acesta in centrul atentiei manifestarilor organizate in cadrul Francofoniei.

Mai multe informații în pagina IF Roumanie:
expo Frédéric de la Chapelle