luni, 12 martie 2012

Expoziția de fotografie ”Les mains d'écrivains / Mâinile scriitorilor” de Hannah Assouline : 5 - 30 martie 2012 la Institutul Francez Iași

www.annieassouline.com

Va invitam sa vizitati expozitia de fotografie deschisa pina la 31 martie (luni-vineri: 09.00-21.00; sambata: 09.00-14.00)
la Institutul francez Iasi, Bd. Carol I nr. 26, telefon: 0232 267637
INTRAREA ESTE LIBERA
Evenimentul este inscris in cadrul Lunii Francofoniei
la Iasi.

Prezentarea expozitiei cu participarea fotografei Hannah Assouline va avea loc
Joi, 29 martie, ora 18.00 in Spatiul de expozitie, Institutul francez Iasi


De cativa ani, Hannah Assouline realizeaza numeroase „portrete” de maini de scriitori. Deoarece, intr-o serie precedenta, avusese ca zona de interes mainile muncitorilor, fotografa afirma ca a descoperit in cazul scriitorilor, a caror mana reprezinta un instrument al scriiturii in sine, o tensiune – in orice caz, o maniera de a apuca, de a prinde – comparabila.
Organizata in cadrul Lunii Francofoniei, aceasta expozitie va prezenta publicului o serie de 33 de fotografii ale unor scriitori francofoni, printre care: Philippe Soupault, Claude Lévy Strauss, Philippe Sollers, Jacques Derrida, Françoise Sagan, Edgar Morin etc.

Hannah Assouline s-a nascut in 1956 la Colomb-Béchar in Algeria. A debutat ca fotograf la „Nouvelles Littéraires” si a participat la crearea saptamanalelor cu difuzare nationala „L’événement du jeudi” si „Marianne”. Este membra a Agentiei Opale si se consacra fotografiei de scriitori. Expozitii la: Paris, Berlin, Munchen, Innsbruck etc.

Vineri, 30 martie, fotografa se va intalni cu studentii Universitatii de Arte „George Enescu” din Iasi in cadrul unui atelier avand ca tematica „Fotografia de presa. Portretul”.

---
en français
5-31 mars (lundi-vendredi : 09h00-21h00 ; samedi : 09h00-14h00)
Espace d’exposition, Institut français Iasi
ENTREE LIBRE
Dans le cadre du Mois de la Francophonie


Présentation de l’exposition avec la participation de l’auteure
Jeudi 29 mars à 18h00
Espace d’exposition, Institut français Iasi


Hannah Assouline réalise depuis plusieurs années de nombreux « portraits » de mains d’écrivains. S’étant intéressée, dans une précédente série, aux mains d’ouvriers, elle dit avoir retrouvé, chez ceux dont la main est l’outil d’écriture, une tension – une préhension en tout cas – comparable.
Organisée dans le cadre du Mois de la Francophonie, cette exposition présentera au public une série de 33 photographies d’écrivains francophones, parmi lesquels : Philippe Soupault, Claude Lévy Strauss, Philippe Sollers, Jacques Derrida, Françoise Sagan, Edgar Morin, etc.

Hannah Assouline est née en 1956 à Colomb-Béchar en Algérie. Elle a débuté comme photographe aux « Nouvelles Littéraires » et a participé à la création de « L’événement du jeudi » et de « Marianne » (hebdomadaires nationaux). Membre de l’agence Opale, elle se consacre aux photographies d’écrivains. Expositions à : Paris, Berlin, Munich, Innsbruck, etc.

Le vendredi 30 mars, la photographe rencontrera les étudiants de l’Université des Arts « George Enescu » de Iasi pour un atelier portant sur la thématique « La Photographie de presse. Le portrait ».

Institutul Francez Iasi

Un comentariu:

Ady spunea...

Buna ziua,

Ma iertati ca va deranjez .Vin cu rugamintea la d-voastra sa scrieti un articol pe blogul d-voastra si sa distribuiti mai departe pe facebook despre mama mea, Gabriela Tudorache care este foarte bolnava . Este diagnosticata cu meningiom , o tumoare cerebrala care i-a afectat vederea si trebuie sa se opereze cat mai repede la o clinica din Germania unde ni se cere 35 000 EUR plus cheltuieli de cazare si transport .

Viata si vederea ei depind de aceasta operatie , iar mie si fratelui meu ne este foarte greu sa o vedem cum indura zilnic cumplitele dureri de cap si ametelile .Timpul nu ne permite sa asteptam si va rugam sa scrieti un articol despre cazul ei . Mai multe detali le gasiti pe http://gabrielatudorache.blogspot.com/. Sau ne puteti contacta la nr de tel. 0724342082. Va rugam , daca sunteti de acord sa ne lasati si un raspuns .
Va multumesc din inima pentru sprijinul acordat.

dumitru_gabriela31@yahoo.com