marți, 15 martie 2011

Doua expozitii de fotografie: Steven Lumière MOUSSALA (Congo-Brazzaville)9 martie - 2 aprilie (L-V : 09.00-18.00 ; S : 09.00-14.00), Centrul Cultural Francez Iasi

In perioada 9 martie - 2 aprilie, Centrul Cultural Francez din Iasi, impreuna cu Lectoratul de Franceza al Universitatii „Al. I. Cuza”, organizeaza in paralel doua expozitii ale fotografului congolez Steven Lumière MOUSSALA. La Centrul Cultural Francez din Iasi (bd. Carol I nr. 26) poate fi vizitata expozitia de fotografie artistica „Forme unduitoare, corpuri obsedante: N’Sémono”.

In cadrul spatiului expozitional de la parterul Moldova Mall, publicul poate vizita, in aceeasi perioada, cea de-a doua expozitie, cea de fotoreportaj, „Amprente volatile”. Expozitia reprezinta un reportaj care retranscrie atmosfera unui continent, a unei tari.

La mai putin de 25 de ani, Steven Lumière MOUSSALA si-a inscris numele in câmpul cultural si fotografic al timpului sau. Nascut in Congo-Brazzaville in 1986, Steven Lumière MOUSSALA este cel mai tanar fotograf al colectivului Génération ELILI, singura referinta in arta din Congo. Fotografiile sale, in general marcate de grija de a reda cat mai fidel realitatea si cotidianul din Brazzaville, scot in evidenta lumina, umbrele si contrastele.

La sfârsitul lunii martie, luna dedicata Francofoniei, fotograful Steven Lumière MOUSSALA va fi prezent la Iasi in cadrul „Zilelor Francofoniei” pentru a realiza o serie de ateliere fotografice si o prezentare ghidata a expozitiei de fotografie artistica din cadrul Centrului Cultural Francez din Iasi (marti, 29 martie, 18.00).