marți, 28 septembrie 2010

Foto-articole de Ionuţ Ignat : IMI VREAU ROMANIA INAPOI (4)

1984 si Animalele

De pretutindeni se aude “Sa traiti bine!” precum un pick-up al carui ac refuza sa se ridice de pe disc. Un disc prafuit care sta acolo de ceva timp, nimeni nu mai stie de cand exista si daca a avut vreodata un inceput.
Totul se datoreaza Celei de-a Doua Revolutii, atunci cand poporul s-a saturat de Democratia Initiala si a dorit Marea Schimbare. Nu se stie cine, cum si cand s-a gandit la o schimbare; ai fi crezut ca fusesera complet indobitociti si ca nu mai este nimeni cu personalitate proprie. Din cand in cand, izvorau din soapte transmise clandestin zvonuri despre unii care aveau curajul sa spuna ce gandesc, ce doresc si cum vad ei viitorul. La inceput apareau la emisiuni TV si radio, dar, in curand, nu se mai auzea nimic de ei; ai fi zis ca nici nu au existat. Cu toate acestea, ei ramaneau in memoria colectiva, datorita dovezii fizice in ceea ce priveste aparitiile lor publice.
Erau ei oare adevarati? Erau posibili urmasi ai celor trei: Horia, Closca si Crisan?
A fost inlocuit trasul pe roata cu silentio stampa? Se prea poate sa fi fost Agenti abil strecurati in subconstientul animalelor care cred astfel ca inca mai sunt si altii care isi doresc mai mult. Scenariile create au un dublu rol: dau impresia unei false libertati si evita ciclicitatea istoriei.
Imaginati-va intr-o celula de inchisoare in care stati de mult timp. Intr-o zi, usa se deschide si sunteti liber sa iesiti si sa faceti ceea ce doriti. Nu va bucurati prea mult, caci ati iesit intr-o celula mai mare, ale carei gratii nu le puteti vedea cu ochiul liber. Ele exista si numai gandurile le pot distruge. Falsa libertate se bazeaza pe creierul redus al animalelor.
Studiile asupra Istoriei au aratat ca exista o repetitie a evenimentelor si ca, la un interval de timp, lucrurile devin din nou ce au fost odata. Altfel spus, daca acum oamenii sunt subjugati, va veni timpul cand vor fi liberi, deoarece asa s-a intamplat si se va intampla intotdeauna. Planul este de a naste evenimente similare cu cele care ar trebui sa se intample, pentru a putea intarzia cat mai mult Momentul Schimbarii Reale. Atunci cand animalele sunt dopate cu informatii false, ele au tendinta de a-si reprima impulsurile. Mai simplu spus, atunci cand ti se prezinta ceva fals ca fiind adevarat, tu crezi ca tot ce vezi sau auzi este adevarat. Si atunci, daca intamplarile adevarate, pe care le astepti si le vezi sunt, de fapt, false, cum poti demonstra turmei adevarul? Turma a fost construita in timp, fiindu-i servite permanent firimituri de sperante si au ajuns sa manance orice din palma papusarilor.
Inca se aude “Sa traiti bine!”; nimeni nu mai stie de cand exista si daca a avut vreodata un inceput. Cert este ca va avea un Sfarsit.
Ce poate fi mai pitoresc sau burlesc sau grotesc decat o lectie de gramatica si care nu este intr-o carte de Gramatica (sau de Istorie ?!?!). Poti sta si la iarba verde cand inveti; asa cum le place animalelor.

Imi vreau Romania inapoi!

Pentru integrala publicatiilor autorului, impresii si comentarii, va invitam sa-i vizitati site-ul

http://ionutignat.wordpress.com

Fotografii de Nicu Apostu

1. Lemn şi credinţă (2)
2. Lemn şi credinţă (3)