miercuri, 28 iulie 2010

Septembrie: expoziţia "Delta Dunării, un capăt de paradis" fotografie de Alex Tomazatos


Expoziţia Delta Dunării - un capăt de paradis, fotografie de Alexandru Tomazatos va fi deschisă la Centrul Cultural Francez din Iaşi în perioada 30 august - 30 septembrie 2010.
Întâlnirea cu tânărul fotograf Alex Tomazatos va avea loc vineri 24 septembrie, ora 18,00.
---

Vacanţă : Centrul Cultural Francez
din Iaşi (administratie, secretariat, departament cursuri, biblioteca – mediateca) va fi închis între 29 iulie – 29 august 2009.

---

Despre fotograf:

Născut la 22 decembrie 1988 în Sulina, Alex TOMAZATOS a crescut pe apă, la bordul unei ambarcaţiuni, tatăl său provenind dintr-o familie cu o veche tradiţie marinărească. În acelaşi timp, copilăreşte în faţa obiectivului unui aparat Zenit, primit de tatăl său de la bunicul. Înconjurat de ape şi de frumuseţile Deltei Dunării, ajunge să îndrăgească natura de mic, aceasta devenind principala preocupare a sa. Ajunge la fotografie mai târziu, prin clasa a X-a (2005), prilej cu care renunţă temporar la desen [...]


În prezent, Alexandru Tomazatos este absolvent al Facultăţii de Biologie a Universităţii „Al.I. Cuza” din Iaşi, masterand al aceleaşi Facultăţi. Din 2008, fotografiază pentru Reţeaua Europeană pentru Promovarea unei Economii Responsabile (REPER 21), iar din februari 2010 colaborează cu agenţia Invision Images (Grecia).

http://www.photoradar.com/photographer-of-the-year/photos/121973/alex-tomazatos/girl-at-the-churchs-door