luni, 27 septembrie 2010

Foto-articole de Ionut Ignat : IMI VREAU ROMANIA INAPOI (5)


Vreau sa fur un zambet unui chip frumos. Imi plac mult frumoasele chipuri care trec pe langa mine in fiecare zi; chiar si cele pe care nu le vad, dar stiu sigur ca exista. As fura zambete din dragoste pentru Dragoste, din dorinta de a retrai la infinit primordialul zambet.

Vreau sa fur timpului o dimineata linistita. O dimineata in care te inconjoara soarele bland al diminetii, mirosul de paine proaspata abia scoasa din cuptor si aroma cafelei.

Vreau sa fur scara catre curcubeu ca pot urca doar eu, atunci cand doresc. Ma voi gandi intotdeauna la cei apropiati si ii voi invita frecvent sa urce cu mine deasupra lumii.

Vreau sa fur clipe de liniste vietii tumultoase in care traiesc. Linistea a ajuns un termen perimat; nu este liniste nici macar atunci cand e liniste in jurul tau. Nu poti sa astamperi zbuciumul interior; el distruge toata linistea din exterior.

Vreau sa fur dorinte: dorinta de a face rau, dorinta de a minti, dorinta de a insela, dorinta de pretinde ca esti ceva nu poti fi. Totusi, sunt asa de multi oameni cu astfel de dorinte, incat nu cred ca si-ar da seama, la inceput, ca sunt mai putine la numar. Iar cand ar remarca disparitia unora dintre ele, ar sta linistiti; in fiecare zi ei genereaza altele … si altele.

Vreau sa fur lumina pentru intunericul in care ma aflu. Dupa ani de lupte, am reusit sa primesc putina lumina. Odata ce i-am simtit atingerea, a crescut si dorinta de a primi si mai multa. Pot sa ma obisnuiesc cu mai multa lumina; este ca si cum as mai aprinde in fiecare zi o lumanare in intuneric.

Vreau sa fur furtul. Este acesta un furt? Poti sa furi furtul si sa pleci in liniste sau ramane doar o iluzie? Ar fi cel mai mare Jaf al omenirii. Dar nu se poate, deocamdata. Furtul este pazit foarte bine si trebuie un plan extrem de detaliat pentru a ajunge la el.

Imi vreau Romania inapoi!


Pentru integrala publicatiilor autorului, impresii si comentarii, va invitam sa-i vizitati site-ul

http://ionutignat.wordpress.com