vineri, 1 octombrie 2010

Ferrante Ferranti la Centrul Cultural Francez din Iaşi : joi 7 octombrie


http://www.ferranteferranti.com/


Centrul Cultural Francez din Iaşi va invită joi, 7 octombrie, ora 18.00 la vernisajul expoziţiei de fotografie "Drumurile Lumii Noi" de Ferrante Ferranti care va oferă o primă vizită ghidata a expoziţiei.

Expozitia va ramine deschisa la Centrul Cultural Francez din Iasi pina pe 29 octombrie.

Seara Muzicii Vechi se va incheia cu concertul de muzica baroca :

Ansamblul Turicum
7 octombrie, 20.00, Aula „Mihai Eminescu”, BCU

Intrarea este libera la toate evenimentele

Expoziţia "Drumurile Lumii Noi. Barocul în America Latină" rămâne deschisă Centrul Cultural Francez din Iaşi până la 29 octombrie.
Program de vizitare: de luni până vineri 9 - 21 ; sâmbăta 9 - 14.


Ferrante Ferranti s-a născut în Algeria în 1960 dintr-o mamă sardă şi un tată sicilian. A absolvit studii de arhitectură la Paris în 1985, cu o lucrare privind „teatrul şi scenografia în epoca barocului”. Este autorul unei opere unice, puternice, care a fost expusă cu diverse ocazii în ţări din lumea întreagă: Franţa, Italia, România, Portugalia, Spania, Germania, Cehoslovacia.

Expoziţia intitulată Drumurile Lumii Noi. Barocul în America Latină reuneşte zeci de fotografii realizate în decursul călătoriilor sale în America de Sud. De-a lungul acestor opere, privitorul poate observa în prezent, trecut şi viitor, trecerea lentă a conchistadorilor în America Latină.
Din toată expoziţia transpare visul de a descoperi noi lumi în care călătorul şi aventura să meargă împreună.

Niciun comentariu: