miercuri, 23 septembrie 2009

Concursul FOTOMARATON09: au început înscrierile


Centrul Cultural Francez din Iaşi vă invită la concursul FOTOMARATON09 care va avea loc în Iaşi, sîmbătă, 10 octombrie.
Aflaţi detalii despre înscriere, comunicare şi desfăşurarea concursului din site-ul dedicat fotomaratonului sau direct de la Centrul Cultural Francez.
adresa: bd. Carol nr 26
telefon: 0232 267 637
adresa de contact a concursului: fotomaraton[at]ccfiasi.ro
Data limită pentru înscrieri: 7 octombrie

Pentru validarea inscrierii şi informaţii suplimentare vă adresaţi Danielei-Cristina Cujbă.

Aici aveţi acces la formularul de înscriere electronică şi reglementările concursului.

Cîteva precizări pentru această a 5-a ediţie a cursei fotografice:

In perioada 22 septembrie-7 octombrie 2009, amatorii de fotografie se pot inscrie in marea cursa fotografica a toamnei, FOTOMARATON'09.

Startul la FOTOMARATON'09 se va da sambata, 10 octombrie, la ora 9.00, la sediul Centrului Cultural Francez din Iasi (bd. Carol I nr. 26).

Cei care doresc sa se inscrie la FOTOMARATON'09 o pot face pe site-ul www.fotomaraton.ccfiasi.ro sau la biroul de inscrieri de la Centrul Cultural Francez.

Anul acesta va avea loc a cincea ediţie a concursului de fotografie FOTOMARATON. Acesta este deschis atât amatorilor cât şi profesioniştilor. Modul de desfăşurare este specific unei curse fotografice: timp de 12 ore, fiecare fotomaratonist va realiza 12 fotografii, câte una la fiecare din cele 12 teme diferite. Temele sunt stabilite de către organizatori şi vor fi anunţate la începutul şi la mijlocul competiţiei.

Inscrierea şi premierea concurenţilor se va face pe trei categorii de vârstă: Copii (sub 14 ani), Tineri (14-18 ani) si Adulţi (peste 18 ani). Copiii pot participa la prima parte a cursei (9h00-12h00), in echipe de maxim de 4 persoane, sub responsabilitatea unui adult.

Juriul, format din profesionisti ai fotografiei si culturii vizuale si din reprezentanti ai organizatorilor, va delibera si desemna marii castigatori pentru fiecare categorie si pentru fiecare tema. Cu sprijinul partenerilor de anul acesta se vor oferi 31 de premii constând în aparatură şi echipamente foto.

Rezultatele concursului vor fi anuntate pe 4 decembrie in cadrul unei ceremonii de decernare a premiilor, urmate de vernisajul expozitiei de fotografie FOTOMARATON'09, in prezenta mass-media si a autoritatilor locale.

Expozitia va fi prezentata apoi în centrele de cartier din Iasi, pe site-ul evenimentului, www.fotomaraton.ccfiasi.ro si pe site-urile partenere.