luni, 15 iunie 2009

Invitaţie la sesiunea lunii iunie

Va invitam la a sasea sesiune din 2009, Simbata 20 iunie, ora 10,00 in Sala B. Fondane
Tema sesiunii: Modalitati de prelucrare a fotografiilor digitale
Invitat: Mihai CANTEA

Prima parte a sesiunilor atelierului de fotografie in 2009 se incheie cu o tema pratica, necesara utilizatorilor de aparate digitale.

Mihai CANTEA revine ca invitat in atelier pentru a exemplifica tehnicile de captura si preprocesare a imaginilor realizate cu camera foto digitala, de la cele mai simple pina la prelucrarea profesionala. Chiar si-atunci cind nu se urmareste realizarea unei imagini sofisticate, o buna cunostere a posibilitatilor tehnice de ameliorare si valorificare a imaginii poate salva o fotografie banala. Si spori calitatea unei fotografii careia ii lipseste foarte putin pentru a deveni competitiva.Invitaţie la expoziţia atelierului : PORTFOLIO 55Expoziţia este deschisă pînă la 27 iulie, de luni pînă vineri,
orar de vizitare: 9 - 12; 13 - 20 si sîmbăta 9 -14.


... despre PORTFOLIO 55

Alegerea fotografiilor pentru o expoziţie colectivă este o "misiune de sacrificiu"destul de complexă ca realizare şi adeseori subiectivă ca rezultat.
Partea frumoasă e că o activitatea programată are un început şi o finalitate pe care o veţi regăsi pe simeze la Centrul Cultural Francez şi-n catalogul de expoziţie.

In acest atelier sui generis s-au întîlnit constant Invitaţii - fotografi recunoscuţi - cu Participanţii pasionaţi de fotografie şi cei preocupaţi de calităţile imaginilor publicate.

Pentru ca o relaţie să funcţioneze - în cazul de faţă fotografiile realizate să producă unele satisfacţii - este decisivă implicarea serioasă a ambelor părţi.

Ce s-a reuşit rămîne să apreciaţi direct şi să perseveraţi în continuare într-ale studiului şi realizării de fotografii.


Natural, Mihai CANTEA, Adrian CUBA, Dan MITITELU, Liviu CHIRICA, Radu ANECULĂESI au acceptat invitaţia de-a expune din fotografiile lor împreună cu participanţii constanţi la atelier, drept pentru care le mulţumesc.


Intr-o ordine alfabetică mai uşor de regăsit, anul acesta alegerea fotografiilor, cu sprijinul invitaţilor, îi reuneşte în expoziţie pe : Ştefan ABAGERU, Nicu APOSTU, Codrin BĂLEANU, Dan BUJDEI, Iulian CIOBANAŞU, Alexandra CORNEANU, Anca-Maria DOROHOI, Alecsandra DRĂGOI, Adeline FLOREA, Cristian GAFIŢESCU, Adrian GÂRNEAŢĂ, Bogdan HUNEA, Ionuţ IGNAT, Lavana KRAY, Vlad NEGRU, Robert NEMŢANU,Catalin PÂRĂU,

Iulia PAŞCANU, Constantin-Vlad RADU, George ROTARU,Valeria SALAGOR, Alexandru TOMA,Florin UGUREANU, George VINTILĂ.


In 2009, întîlnirile fotografice din atelier la teme, completate de conferinte, expozitii, dialoguri despre realitatile profesiei de fotograf s-au bucurat de aportul deosebit al fotografilor invitaţi de onoare: Mihai MOICEANU, Mark SHERMAN, Dan DINESCU, Vadim GHIRDA, carora le multumim pentru implicarea profesionala de exceptie, în dialogul cu participantii la atelier si comentarea fotografiilor si pentru exemplul personal oferit cu probitate si mult talent.


Aceste întîlniri se vor continua la toamna cu Silviu GHETIE si Florin CONSTANTINESCU (prezentari si expozitii deja confirmate)

Fotografie de Anca-Maria DOROHOI