marți, 13 octombrie 2009

"România, o generaţie sacrificată: cazul Popricani" - expoziţie de fotografie


Centrul Cultural Francez Iaşi vă invită la expoziţia de fotografie
România, o generaţie sacrificată: cazul Popricani
Un proiect de Elisabeth Blanchet şi Guy-Pierre Chomette

14-31 octombrie
Vernisaj: 14 octombrie, ora 19.30, cu participarea fotografei Elisabeth Blanchet
Intrarea Sud a Corpului A al Universităţii „Al.I. Cuza” Iaşi

Expoziţia propusă de Elisabeth Blanchet (fotografă) şi Guy Pierre Chomette (jurnalist) conţine imagini vechi şi actuale cu tinerii care au crescut la Casa de copii de la Popricani.

Fotografiile sunt realizate de Elisabeth Blanchet în timpul unei acţiuni umanitare în perioada 1993-2000, şi apoi în 2006 şi 2008, când fotografa a revenit în România. După aproape 20 de ani, Elisabeth Blanchet şi Guy-Pierre Chomette au decis să continue munca de documentare şi să-i caute pe copiii de atunci.

Proiectul, care urmăreşte destinul acestor copii care au făcut parte din generaţia sacrificată de megalomania lui Ceauşescu şi de politica sa ultra-natalistă, a atras atentia editorilor de la Times Magazine si a fost publicat in paginile revistei in februarie 2009. La Iasi, expozitia propusa de Centrul Cultural Francez este inscrisă în programul Şcolii Franco-Române de Metodologie în Ştiinţele Sociale (14-17 octombrie, Iaşi).

La vernisajul expoziţiei, alături de fotografa Elisabeth Blanchet vor fi prezenţi şi participanţii la Şcoala de Metodologie în Ştiinţele Sociale.

Un comentariu:

Anonim spunea...

AM TRAIT SI EU ACOLO ,UN DEZASTRU CE SA MAI SPUN IMI DAU LACRIMILE. COTET MIHAI