luni, 2 martie 2009

Fotografii de Florin UNGUREANU

1. The time forgot me
2. Back to my childhood

3. I forgot about my past

4 comentarii:

M. Sherman spunea...

"The time forgot me" este o imagine interesanta, poetica si un pic melancolica. Ai reusit sa aduci ideea de trecere rapida a timpului.
"Back to my childhood" este o abordare artistica, pictoriala, facuta cu mult simpt estetic.
Felicitari pentru talentul de care dai dovada..

Mihai Cantea spunea...

Imaginea 3. Pentru ca nu stiu sa traduc titlul, eu nefiind un cetatean international, ma voi referi la compozitie: am mai spus si o voi repeta mereu ca petele albe se pot admite, din motive de exponometrie, la unele configuratii de nouri.
Nu am nimic impotriva ca femeia sta pe ceva negru, dar ochiul nostru vede oricum trupul ei perfect chiar daca poarta bluza neagra. Aici nu prea vad ca femeia are bust cu inceput si sfirsit. Cit despre bluza indraznesc sa cred ca e frumoasa. Din poza nu se vede.
Si nu am inteles de ce ai taiat in bucati femeia cu sirmele care o traverseaza. Poate neintelegind titlul nu gasesc nici rostul acestor taieturi care... cam deranjeaza! mai ales ca cea de sus intra direct in presupusul git al femeii...
Femeia probabil sarea intr-un picior altfel nu as intelege pozitia margelelor spre in fata si poalele fustei spre in spate, dar sint presupuneri, nu se vede din fotografie...

Florin spunea...

In primul rand as vrea sa multumesc domnului Mark Sherman pentru aprecieri si bineinteles pentru sfaturile de la CCF. Si sper sa ne mai reintalnim sau cel putin sa ne mai auzim pe flickr.
In al doilea rand, in privinta imaginii 3, poza a fost luata in timp ce personajul se rotea intrun picior de pe un loc oarecum dificil datorita acelor cabluri si fire, iar postprocesarea a fost anulata pentru ca a fost facuta in ultima zi de predare a fotografiilor la centru. Cat despre titlu, titlul I forgot about my past (Mi-am uitat trecutul), vrea sa exprime acel sentiment cand vrei sa lasi tot ce a fost rau in trcut otate acele sentimente negative, sa le dai deoparte si sa te bucuri de ceea ce ai sau esti, sa dansezi..
Iar acele fire si tot ce tulbura fotografia cum ar fi mica subexpunere, vor fi scoase la post procesare si banuiesc ca se va rezolva problema.
Va multumesc pentru cuvinte si complimente.

Mihai Cantea spunea...

daca vom posta numai fotografii pregatite de expozitie probabil va trebui sa ne exprimam numai satisfactii.

postarea unor imagini in faze initiale sau preprocesate poate duce la discutii despre tehnica si estetica.
In acest fel eu iau postarile.

Si o regula mai generala: autorul nu este invitat si nici nu trebuie sa isi explice intentiile si starile. Va incurca pe comentator. Autorul trebuie sa aibe rabdare sa vada daca comentatorii inteleg ceva din imaginea lui. De aceea eu nu voi intreba niciodata autorul despre intentiile lui. Daca as pune aceasta intrebare m-as considera prost si incapabil sa descrifrez o imagine. Si ar trebui sa ma duc la culcare!