luni, 23 februarie 2009

Sesiunea "Subiectul uman în fotografie" , impresiiFotografie de Ionel ONOFRAS

"Oricare ar fi varianta pe care mergem, este important să nu declanşăm la întâmplare, ci să avem în minte un scop. Şi chiar dacă sâmbătă [n.r. 21/02/2009] la Atelier s-au tot repetat aceleaşi şi aceleaşi întrebări ("Ce titlu îi dai fotografiei tale?" "Ce îti exprima fotografia?"), ele sunt totuşi justificate. O adevărată fotografie (fie ea fotografie de stradă, portret, sau orice altceva) este cea care reuşeşte să transmită un acelaşi mesaj, indiferent de privitori. Dacă fiecare înţelege altceva dintr-o imagine, atunci autorul trebuie să-şi pună semne de întrebare. Şi un alt lucru pe care l-am auzit pentru prima dată formulat în cuvinte: să încercăm să fotografiem internaţional; să ne întrebăm ce ar înţelege un fotograf dintr-o ţară străină atunci când priveşte imaginea noastră. Cu cât mesajul este mai evident pentru cineva dintr-o altă cultură, cu atât fotografia este mai reuşită şi mai valoroasă."

Extras din relatarea Dianei APETROAIE, participanta în Atelierul de fotografie, despre prelegerea sustinuta de Mark SHERMAN

Articolul integral este pe site-ul www.contraste.ro
http://contraste.ro/blog/2009/02/subiectul-uman-in-fotografie/

3 comentarii:

alexandru toma spunea...

Ati facut o greseala. Citatul respectiv nu este extras din interviul realizat de Raluca Sipurel.

Sunt pareri si concluzii trase de catre un participant la atelier sambata.

Cristina S Iliescu spunea...

Desigur;-) vinatoarea de greseli e la fel de importanta ca si buna realizare a unei fotografii ;-)
In fond, ramine excelent ca parerile si concluziile au avut FUNDAMENTUL dupa care sa apara.
Atelierul de simbata are numai cistigatori, incepind cu dumneavoastra si-ajungind pina la cei care citesc doar informatiile despre continutul dens oferit atelierului de catre Mark Sherman, cu aportul particular dat de Mihai Cantea si-ntreg grupul de fotografi care sustin dezvoltarea formarii gustului si aptitudinilor pentru fotografiere, pe parcursul acestor intilniri utile si importante pentru cine le apreciaza valoarea reala.

alexandru toma spunea...

Eu nu am vanat nici o greseala. Pur si simplu am semnalat o eroare pe care ati fi putut sa o evitati daca ati fi citit cu atentie site-ul respectiv.