luni, 23 februarie 2009

Sesiunea "Peisajul", în loc de încheiere

"Marturisesc ca prima intalnire cu fotografii ieseni a fost foarte placuta. Emotionanta in prima zi cand a avut loc vernisajul expozitiei si relaxata a doua zi cand am avut excelenta ocazie de a intalni membrii atelierului de fotografie si in special pe aceia pasionati de peisaj. Desi s-au declarat de la inceput incepatori intr-ale peisajului am avut surpriza sa vad proiectate imagini viguroase cum sunt cele ale lui George Rotaru sau pline de romantism ca le d-nei Lavana Kray. La Lucian Andriuc am apreciat lumina si cromatica bine definite dintr-o frumoasa zi de toamna, cu o lumina pe care orice fotograf de peisaj si-o doreste si pe care a speculat-o cat se poate de bine. Sper ca membrii atelierului de fotografie care au fost de fata la intalnirea de sambata (17 ianuarie 2009) sa fi castigat suficienta incredere in fortele proprii si sa continue cautarile in domeniul fotografiei de peisaj.

Peisajul, ca de altfel orice subiect in fotografie, cere dedicare, cunoastere, explorare pentru ca rezultatele sa fie apreciabile. Placerea de a merge in natura, dorinta de a o proteja, cautarea de locuri noi, studierea celor deja cunoscute pot genera fotografii de exceptie. Ca in orice domeniu perseverenta alaturi de intuitie conduc la realizari de calitate. Va invit sa iesiti in natura cat mai des, sa va bucurati de ea sa o cunoasteti cat mai intim pentru a putea povesti cu imagini ceea ce va impresioneaza. Sunt fotografi extraordinari biologi care au studiat anumite specii, sunt fotografi exceptionali alpinisti care au urcat pe munte si l-au cunoscut in momentele lui de gratie. Reteta nu e complicata. Cere doar daruire.”

Inca o data multumiri pentru ocazia de a expune la Iasi. Asa cum v-am spus am in pregatire o noua expozitie despre Himalaya pe care intentionez sa o itinerez in tara. M-ar bucura o noua prezenta la Iasi pentru anul viitor.

Toate cele bune,

Mihai MOICEANU

www.phototour.ro

contact@phototour.ro

tel/fax: +40 368 401968

Brasov - Romania


Un comentariu:

garneata spunea...

Mulţumim, şi noi vă aşteptăm pe aici.