luni, 24 noiembrie 2008

FOTOMARATON ’08 : premiere si vernisaj


Marti, 25 noiembrie 2008, la ora 19.00, Centrul Cultural Francez va inaugura expozitia cu cele mai reusite fotografii realizate la FOTOMARATON ’08. Cu aceasta ocazie vor fi decernate premiile celei de-a patra editii a concursului de fotografie care a avut loc pe 11 octombrie la Iasi.

Fotomaratonul este o cursa fotografica pentru amatori si profesionisti care se desfasoara pe parcursul a 12 ore, timp în care participantii realizeaza cate 12 fotografii pe 12 teme diferite. Pasionatii de fotografie se inscriu in una dintre cele doua categorii principale (suport clasic si suport digital) si sunt repartizati dupa criteriul de varsta: adulti (peste 18 ani), tineri (14-18 ani) si copii (sub 14 ani; participa in echipe).

Carti si ziare, Asterix, Liniste, Iasi 600, Piata Independentei-ora 13.30, Rascruce, Obiectiv, Vin turistii!, Putere, Curriculum Vitae, Rasu’-plansu’ si Stop au fost cele 12 teme alese de organizatori la FOTOMARATON ’08.

Peste 3.000 de fotografii realizate de 300 de „foto-maratonisti” au fost evaluate de juriul competitiei compus din: Mihai Cantea, fotograf, Iasi; Alexandru Condurache, regizor TV /art director, Iasi; Florin Constantinescu, regizor TV/ fotograf, Craiova; Daniela-Cristina Cujba, responsabil proiect FOTOMARATON ’08; Cristina Iliescu, coordonator proiect atelier foto CCF Iasi; Dinu Lazar, fotograf, Bucuresti (presedintele juriului); Adrian Mironescu, consultant identitate vizuala, Iasi; Violeta Radu, artist plastic, Iasi.

Criteriile de selectie pentru fotografiile inscrise in concurs au fost: ideea /adaptarea la tema, estetica, tehnica si Fotomaraton '08 /creativitate si umor. Criteriul 4 a fost cel care a reflectat specificul concursului FOTOMARATON '08 si care a valorizat capacitatea de improvizatie plecand de la o tema impusa.

Palmaresul FOTOMARATON ’08 include 14 premii pentru „cea mai buna fotografie pe tema", o serie de mentiuni speciale, 2 premii pentru copii si o distinctie de „Mare Castigator" al concursului.

Fotografiile premiate vor fi postate pe site-urile www.fotomaraton.ccfiasi.ro, www.fotomagazin.ro si www.ziaruldeiasi.ro. Expozitia cu cele mai bune fotografii va ramane la CCF pana pe 31 decembrie si apoi va fi prezentata in Centrele de cartier din Iasi.

La vernisajul expozitiei din 25 noiembrie, ora 19.00, la Centrul Cultural Francez sunt asteptati toti cei interesati de aceasta manifestare, fie ca se numara printre castigatori, printre participanti sau printre iubitorii de fotografie.

Daniela-Cristina CUJBA
Chargée de Mission Communication, Centre Culturel Français de Iasi
Mobil: 0788 058 551 ; tel : +40 232 267 637; Fax : +40 232 211 026
daniela.cujba@ccfiasi.ro www.ccfiasi.ro

anunt publicat de Cristina ILIESCU