marți, 4 noiembrie 2008

Fotografii de Lavana KRAY

1.
2.
3.
4.
5.
6.

Pe oriunde aş frunzări oraşul, mă simt ca-n bătătura casei lui Ion Creangă; poate şi pentru că e aşezat între coline, ca-ntr-o covată de pe prispa de la Humuleşti...
Lavana KRAY


Fotografiile postate acum se încadrează mai mult sau mai puţin în categoria fotografiei de arhitectură. Fotografia de arhitectură considerind-o mai mult o fotografie tehnică ar trebui să redea cu mijloacele fotografiei aspectul arhitectonic al cladirilor. Dacă fotografiem un ansamblu mai larg vom face o descriere a locului şi intrăm în domeniul peisajului urban. Aşa cum cred că este ultima fotografie.
Dacă vom da atenţie unei trăiri speciale datorate luminii, spre exemplu, vom obţine o fotografie artistică cu elemente arhitecturale, aşa cum cred că sînt fotografiile de noapte şi apusul(?).
În momentul în care reuşim să redăm structura proiectată de arhitect, cu o lumină care să pună în evidenţă detaliile şi structurile materialelor începem să avem fotografie de arhitectură. Aici avem primele 2 fotografii. Revin la ideea că fotografia trebuie postprocesată.
Fotografiile postate sînt compuse curat şi nu este necesar să cîrcotesc numai ca să mă aflu în treabă.
Mihai Cantea