marți, 24 iunie 2008

Fotografie de Codrin BĂLEANU

Fotografie de Gina MAGDICI

Mă bucură efortul pe care îl faceţi pentru a da viaţă ideii avute de domnul Mihai Cantea pentru această sesiune. De a improviza un mini studio.
Referitor la imaginea de faţă: poate folosirea unui trepied sau a unei alte improvizaţii pentru a face aparatul să stea nemişcat şi a putea, astfel, închide diafragma pentru a avea profunzime în imagine, ar fi fost benefică. La fel şi folosirea unei alte lumânări, ca sursă suplimentară de lumină, postată în afara cadrului. Aş mai fi încercat şi o altă încadrare, pe înalt, la care să tai din partea dreaptă a imaginii până aproape de umbra dată de lumânare şi să am jos spaţiu, astfel încât să am în imagine şi umbra dată de către peretele frontal al cutiei. Totul este posibil şi este bine ca la acest gen de fotografie să nu ne oprim după primul cadru, ci să încercăm şi alte variante, atât de aranjament a obiectelor folosite, cât şi de lumină. Sunt sigur că rezultatele vor fi pe măsura încercărilor!...

ATELIERul în luna iulie

In privinţa viitorului, esenţial rămîne să-l faci posibil, nu să te străduieşti să-l prezici în totalitate (Antoine de Saint-Exupery)

In Fotografie, importanţa nu-i a fotografului (Yann Arthus-Bertrand)