vineri, 14 martie 2008

Deplasare la Vaslui

Sâmbătă, 15 martie, vă invit la Vaslui să-i întâlniţi pe colegii voştri de Atelier!... Vom avea o discuţie despre fotografie, cu prezentări de imagini şi vom discuta despre fotografiile făcute de ei!... Dacă timpul ne-o va permite, vom ieşi apoi la pozat!...

Plecarea la ora 7,42 din Gara mare şi la 7,47 din gara Nicolina, cu personalul Iaşi - Bârlad. Ne vedem la ultimul vagon!...

Întoarcerea, bineînţeles, tot sâmbătă, în funcţie de cât pozăm!...

Fotografie de Adi GÂRNEAŢĂ

"Pericol"

Fotoreportaj de Codrin BĂLEANU

11 Martie 2008, Iasi, Romania


In spatele blocurilor de locuinte de pe B-dul Poitirers, vis-a-vis de Siraj, se afla acest camin abandonat, inchis doar de curand de catre autoritati.
Se observa urmele de fum provocate de cea mai veche modalitate de incalzire a "locuintei": focul direct pe podea, folosind drept combustibil, ce altceva decat ferestrele si usile.

Fotografie de Ionuţ AVARVARE

Oficiul poştal nr. 4 Iaşi. După închidere un cerşetor îşi găseşte "sălaş" pentru noapte în faţa uşilor ferecate. O pungă de plastic pusă pe cap este de ajuns ca să-l protejeze de toate pericolele!...

Fotoreportaj de Diana APETROAIE

"Stau cateodata si-mi aduc aminte ce vremi si ce oameni mai erau in partile noastre pe cand incepusem si eu, dragalita-Doamne, a ma ridica baiet la casa parintilor mei, in satul Humulesti, din targ drept peste apa Neamtului..."
Asa incepeau, acum mai bine de o suta de ani, frumoasele Amintiri din copilarie ale lui Creanga. Si asa incepe acum o frantura din povestea lui, adult in toata firea, care pentru cateva clipe a uitat de timp si a intrat intr-o alta lume.

Acest fotoreportaj este realizat in Parcul tematic din Humulesti, un loc deosebit, unde o mana de om gospodar a facut toate aceste minuni pentru vizitatori. O lume a imaginatiei, o poveste in miniatura... Iar dincolo de personaje, de undeva de pe fundal, vocea povestitorului ne indruma pasii prin taramul lui... "A fost odata, cand a fost, ca daca n-ar fi fost, nu s-ar povesti..."