luni, 20 octombrie 2008

Fotografii de B.

1.

2.

3.

4.

5.


Rar mi-a fost dat să văd fotografii mai slabe! Dacă colegii mei vor crede că putem posta aşa ceva atunci să vă explic ce şi cum. (Faptul că autorul nu semnează în clar mă face să cred că îi este ruşine să se identifice. Atunci de ce a mai trimis aceste poze?)
1. Această fotografie nu o face nici măcar un student de la medicină în scopuri didactice (adică nici anatomia sînului nu este corect redată). Spaţiul - o baie - (baia poate fi un loc extraordinar de frumos) redat cu claritate (în mod tradiţional fundalul este defocalizat. Şi lumina inexistentă!
2. Cred că fotograful nostru are o problemă de echilibru. Orizontalele şi verticalele naturale trebuie să fie la fel şi în fotografie.
3. Un portret interesant al... urechii. Nici o legătură între ochi, agrafa din păr, eram să spun fluture, şi cercel. Fără nas şi fără gură nu mai descopăr farmecul şi frumuseţea trupului uman.
4. Dacă fotografia nu are claritate, cămaşa pică de pe umăr, fundalul este neglijent iar picoarele din prim plan duc undeva în neant torsul, atunci de ce ne-aţi mai trimis această imagine?
5. Dacă ne trimiteaţi numai mîna poate aveam ceva de spus!
Mihai CANTEA


Anonimatul este util doar atunci când se fac fapte bune. Acum nu e cazul.
Asemenea imagini necesită acceptul modelului pentru a i se aduce la cunoştinţa publicului chipul, sânii ori alte "însemne" strict personale.
Pozele par făcute în joacă. Decadrările ce încalcă regulile trebuie să se justifice printr-un conţinut ideatic. Prin aceasta se pot deosebi ciudăţeniile gratuite de operele scumpe.
Dan MITITELUUn comentariu:

Aurelia spunea...

Am crezut ca am gresit blogul!