joi, 18 septembrie 2008

Sesiunea lunii septembrie


Vă invităm la noua intilnire din cadrul Atelierului de fotografie de la Centrul Cultural Francez, care va avea loc sîmbătă, 20 septembrie, la ora obişnuită 10,00.

A 8-a sesiune are ca temă fotografică "Corpul uman", oferind o perspectivă artistică asupra tradiţiei nudului în arta fotografică, precum şi aspecte conceptuale recente.

Selecţia fotografiilor trimise de participanţii la atelier este realizată şi comentată de Mihai Cantea şi Dan Mititelu.
Pentru această temă participanţii s-au documentat şi fotografiat în august şi septembrie : corpul uman privit de fotografi cu fineţe, respect şi simţul redescoperirii. Aceasta sesiune rezervă un spaţiu mai amplu prezentării de către fiecare participant a fotografiilor realizate ca urmare a studiului în atelier pe tot parcursul sesiunilor din 2008.

Portofoliu exemplar:
Narcis Virgiliu, unul dintre cei mai creativi artişti fotografi în abordările vizuale asupra corpului uman, va fi prezentat publicului din Iasi prin intermediul portofoliului recent cît şi din perspectiva activitatii expoziţionale si publicistice.
http://www.narcisvirgiliu.ro

Fotografia ca subiect cinematografic
Vizionarea unei secvenţe din filmul "Insuportabila uşurătate a fiinţei" (r. Philip Kauffman, dupa romanul omonim de Milan Kundera, avîndu-i ca protagonişti principali pe Juliette Binoche, Lena Olin, Daniel-Day Lewis) ilustrează posibilităţile de opţiune fotografică în contextul anului 1968, din Cehoslovacia pînă-n Elveţia şi-napoi, reflectate într-un balans între Est si Vest al unor destine individuale.

Cristina ILIESCU

Niciun comentariu: