miercuri, 17 septembrie 2008

Fotografii de Radu ONOFREI

1.

2.

3.


Pozne...
Radu ONOFREI


Nu vă fie cu supărare, dar eu abia mă pricep o ţâră la fotografiat. Meşteşugul picturii îmi scapă cu desăvârşire, indiferent cu ce-i făcut: cu pensula, cuţitul sau H.D.R.-ul ;-).
Dan MITITELU


Prima fotografie: crucea stă pe pamînt, acolo există o fundaţie. În fotografie nu se vede asta şi e greşit. Negrul este prea negru fără o justificare estetică.
A doua: ochiul percepe cerul mai luminos decît pămîntul. Dacă în fotografie e altfel, e necesar un suport ideatic şi estetic. Încercaţi să nu deveniţi fotograf de ilustrate.
Tehnica HDR-ului e interesantă, aduce în imagine ceea ce nu se poate capta dintr-o singură expunere. Latitudinea de expunere este mică uneori chiar la filme profesionale. Digitalul ne-a salvat. Eu cred că trebuie să ai o pregătire estetică şi tehnică impecabilă pentru a obţine fotografii artistice prin această tehnică. Altfel s-ar putea obţine un set de ilustrate care se mai numesc şi carţi poştale, care nu sînt decît fotografii documentare şi de informare.
Mihai CANTEA

Un comentariu:

Diana Apetroaie spunea...

Un pic prea exagerate primele doua HDR-uri. Mai multa grija la prelucrare si mai mult accent pus pe compozitie ca atare.