marți, 16 septembrie 2008

Fotografii de Lavana KRAY

1. Primul pas

2. Reconstituire

3. Piatră

4. Târziu

5. Vesperal

6. Circumvoluţiuni

7. Lumină subţire

8. Moment

9. Anisia


Să revenim la tema verii...
Frânturi de trup, în asfinţit...
Cu mulţumiri pentru minuţioasele comentarii,
Lavana KRAY


Pasiunea dumneavoastră devoratoare pentru fotografie continuă să mă minuneze. Cred că aveţi curiozitatea şi elanul unei întregi grupe de studente sastisite de şcoală, poze şi fiţe.
"Primul pas" merită continuat. Trăsăturile unui copil sunt mai bogate şi mai frumoase chiar şi decât fiordurile Finlandei, coastele Pirineilor şi meandrele Amazonului puse la un loc.
"Reconstituirea" e mai puternică decât "Piatra". Ambele fotografii, în alb-negru, pot alcătui o serie dedicată Mâinii care l-a făcut pe om. Din lut, spun câte unii. Roşu.
Portretele sunt variate. Vă plac rimele fotografice, se pare. Arcada din prima imagine "sună" ca pletele şi ca linia pantalonului de sub genunchi. Apoi tricoul roşu e ca un apus. În fine, copacul cu circumvoluţiuni are aceleaşi "bucle" ca şi personajul. Simţul observaţiei detaliilor pare de nestăpânit.
Dan MITITELU


Încep să cred că vă lipseşte un program, sau mai bine zis, priceperea de a folosi un program pentru finalizarea imaginilor. Şi este mare pierdere pentru că imaginile sînt nu numai îndrăzneţe ci făcute de cineva care fotografiază cu simţire şi pasiune.
Fotografia de portret în afara studioului este foarte dificilă dar aici este bine făcută. Studiată.
Mihai CANTEA

Niciun comentariu: