miercuri, 17 septembrie 2008

Fotografii de Ioana BOSTAN

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.


Mărturisesc că principalul motiv care m-a determinat să renunţ la a mai trimite imagini (nu îndrăznesc să le numesc fotografii) a fost lipsa de experienţă în domeniu... Pasiune e, timp prea puţin pentru documentare, înclinaţie nu cred, dar totuşi aş vrea să primesc câteva indicaţii pentru viitor, cu bunăvoinţa dumneavoastră.
Imaginile pe care vi le trimit se încadrează şi nu prea la tema în curs; îmi cer scuze pentru această deviere de la subiect. Mai nepotrivit poate, majoritatea nici nu sunt reprezentări ale corpului uman, ci reflectări ale unor forme asemănătoare anatomiei umane în alte obiecte...
Îndrăznesc să vă rog, dacă există puţin timp, să-mi indicaţi greşelile, ca să încerc să nu "o mai comit" pe viitor.
Vă mulţumesc anticipat şi vă doresc un început de toamnă cât mai plăcut.
Ioana BOSTAN


Am ordonat fotografiile în ordinea descrescătoare a plăcerii mititele.
Prima e trăsnet. Costeliva ce se vede în reflexia vitrinei pare femeia scoasă din coasta scheletului adamic (sau extraterestru?). Tenta verzulie, de umoare bolnăviciosă, se pupă bine cu ideea.
De la Man Ray încoace, toate femeile sunt ca nişte (instrumente cu) coarde. Honi soit qui mal y pense.
Cea de a treia fotografie îmi pare scoasă dintr-un film rusesc. Adică are atmosferă simţitoare. Urechea şi pata de pe geam fac o casă bună. Sunt acolo nişte şoapte bine ascultate.
Mai la vale sunt doar detalii anatomo-litho-vegetale. Mie îmi place sus pe deal.
Dan MITITELU


Iată un set interesant. Vrei greşeli? Din punctul meu de vedere: 1. linia neagră aproximativ orizontală din stînga, trebuie ştearsă. 2. Strunele chitarei puteau fi mai luminoase. Se crea alt ritm (un filtru viveza bine folosit te ajuta). 3 şi 4 puteau fi mai calde şi ceva mai multă lumină interioară. Asta se face prin conversia imaginii din alb-negru in rgb, apoi se rică nivelul de roşu si verde, desigur foarte puţin. ar trebui să ai şi monitor calibrat. (ideea acestui gen de procesare vine de la Dinu Lazar). 7, pentru ca 5 şi 6 nu pot "să le văd", o încercare reuşită, îmi place ca încercare. combinaţia dinte curbe, structura cojii şi tonurile cenuşii merită continuată. Poate ieşi ceva. Dar numai în cenuşiu. Adică fără alb şi fără negru.
Mihai CANTEA

2 comentarii:

parii spunea...

pentru fotografia 7 gasesc doar necuvinte :) http://www.romanianvoice.com/poezii/poezii/necuvintele.php

Diana Apetroaie spunea...

A doua fotografie ar putea fi una de atmosfera, mai ales daca s-ar incerca diverse variante de lumini, umbre, incadrari, chiar si intr-o varianta color.