miercuri, 17 septembrie 2008

Fotografii de Dragoş CANTEA

1. Viziune


Vă trimit şi eu o fotografie realizată acum câteva săptamâni. Ştiu că ideea este destul de comună, dar personal nu-mi displace. Aştept pareri!
Dragoş Andrei CANTEA


Toate fotografiile au mai fost făcute. Dacă nu au fost făcute, atunci au fost măcar văzute. Dacă nu au fost văzute, atunci se bănuieşte că au existat ele cumva, chiar mai înainte de a se descoperi aparatul de fotografiat. Să lăsăm criticii de specialitate să îşi bată capul cu originalitatea noastră. Dacă suntem oneşti în ceea ce facem, cred că doamna Fotografie poate fi mulţumită. Detaliul ochiului este simplu şi are impact... vizual. Părul e rebel. Ca orice tânăr. Şi asta cred că e bine.
Dan MITITELU


Eu mai pusei o dată întrebarea, prin primăvară, dar nu primii încă răspuns, în legătură cu probabilitatea de a fi rude. 
Şi pentru că e bine să nu protejăm numele e neapărat musai să spun că umbrele şuviţelor de păr, umbre care crează o dublură a acestor şuviţe, dau o senzaţie stranie de confuzie, nelinişte, greşeală... Personal consider o greşeală de iluminare. Mai bine nu declanşez dacă imaginea nu are precizie şi mesaj direct. Cind umbra este studiată şi are rol în compoziţie se simte şi are un mare efect pozitiv. Problema? Cum se poate fotografia fără umbrele acestea? Nu ştiu. Sînt amator încă!
Mihai CANTEA

2 comentarii:

Anonim spunea...

De ce nu incerci sa fii macar pe putin original? Aceasta imagine seamana izbitor cu o forografie castigatoare a fotomaratonului din 2007. Sunt curios te-a inspirat sau o stralucire de moment?

Dragoş Cantea spunea...

Am specificat ca e o idee destul de comuna si da, am fost inspirat, insa nu de fotografia castigatoare la fotomaraton.