miercuri, 17 septembrie 2008

Fotografii de Dan MIREANU

1. Clepsidra


2. Păzea!

3. Copil


Comentariile dumneavoastră mi s-au părut de mult bun simţ, pertinente şi profesionale.
Vă mai trimit câteva fotografii. Prima, tripticul "Clepsidra", are ca motiv trecerea prin viaţă, la final rămânând doar umbra. Nu sunt detalii ale corpului uman... A doua, "Păzea!", este mai degrabă din categoria fotojurnalism, instantaneu care îmi place destul de mult... Este din muzeul D'Orsay. A treia, "Copil" este un portret furat pe la Bran. Vă mulţumesc pentru timpul acordat.
Cu respect,
Dan MIREANU


În clepsidră nu intru, deoarece mi se scurge ca nisipul elanul fotografic atunci când văd colaje şi trucaje.
Secvenţa din muzeu este însă o bucurie fotojurnalistică. Negru la negru trage. Hercule a tras bine cu bâta iar fotograful a tras bine cu aparatul de fotografiat.
Copilul aflat după gard îmi place tocmai pentru că ne priveşte numai cu ochiul drept, într-o lume strâmbă, de după ochiurile unui gard.
Dan MITITELU

P. S.
Sper să nu vă dezamăgesc prea tare, dar eu nu sunt nici fotograf profesionist nici specialist. Sunt doar amator de Fotografie.
D. M.


Pentru că şi eu sînt tot un fotograf amator voi spune ceva din "arhiva amatorului".  
"Păzea" după realizarea instantaneului ar fi mers încă un cadru, nu prea cred că nu se putea, în care tînăra să nu fi fost speriată de ceva ce nu se vede. Adică ar fi curs exact in linia picioarelor statuii cu bustul drept. Şi... aş fi scos întrerupătorul de pe perete.
"Clepsidra"... colajul şi trucajul este o încercare în care ritmul, curgerea lină a nisipului şi timpului este întrerupt de graba alipirii liniilor curbe prin fringeri sau lipsuri de continuitate. Tehnica e dificilă şi cere multă răbdare. Retuşul este o artă!
Mihai CANTEA

Un comentariu:

Diana Apetroaie spunea...

Portretul copilului e expresiv. E bine surprins, insa la prelucrare poate ar merge niste contraste mai puternice intre tonuri, pentru a accentua gravitatea cadrului.