marți, 16 septembrie 2008

Fotografii de Cristian GAFIŢESCU

1. Epuizare

2. Calm


Atunci când vorbim despre corpul uman gândul ne duce de obicei la epidermă, la suprafaţa corpului, vălurită de muşchi mai aprigi sau mai firavi. Am încercat să-l vad şi altfel (într-o manieră de sezon - mai nisipoasă), ca exteriorizare a dinamismului interior sau a liniştii sufleteşti. Şi aici ar mai fi multe de spus, dar nu pe net...
Vă doresc numai bine!
Cristian GAFIŢESCU


Îmi plac ideile năzbâtioase. Omul totuna cu nisipul, ca într-o mlaştină cufundat, e mai mult un fel de "performance" decât o fotografie, dar îmi spune ceva. Chiar ţipă.
Cea de a doua imagine aş tăia-o în partea de jos, deasupra genunchilor, pentru a evidenţia jocul curbelor şi al griurilor.
Dan MITITELU


Sigur că putem gîndi foarte mult şi multe despre trupul uman. Ceea ce ar trebui să ne preocupe cel mai mult ar fi cum reuşim să transpunem aceste gînduri în imagini fotografice, şi nu orice imagini pur şi simplu. Titlurile celor două fotografii nu îmi transmit starea gîndită şi prin imaginea realizată. Calmul poate fi sugerat de apa fără valuri dar omul umple mult prea mult cadru pentru a susţine ideea de calm.
Mihai CANTEA

Niciun comentariu: