duminică, 10 august 2008

Fotografii de Dan BUJDEI

Un set de imagini binişor realizate tehnic! Se cunoaşte că aparatele Canon din seria cu 3 cifre tind să supraexpună imaginile, ceea ce duce la pierderea atmosferei, şi pe automat nu prea au corecţia bună de alb. Astfel obţinem imagini aproape corecte tehnic care ar trebui îmbunătăţite printr-o justă prelucrare a tonalităţilor şi nivelelor luminoase şi întunecoase.
Subiectul poate fi privit şi artistic, pornind de la formele, de multe ori generoase ale subiectului, însă e necesară crearea unei atmosfere mai speciale pentru a putea transmite stări, idei...
Sînt de reţinut Studio 4 şi Studio 5.
Miahi CANTEA


Ambele imagini îmi plac. Foarte bine a fost gestionat jocul dintre clar şi neclar.
Este chiar savuroasă prima fotografie. Aş putea spune că stă mâţa în coadă. Mă abţin însă şi nu spun ;-). E aproape o monocromie atrăgătoare. Portocaliul stimulează papilele gustative. Se vede că pofta de fotografie a fost mare.
În a doua imagine, aş fi preferat sau puţin spaţiu la stânga sau o tăietură mai aproape de jumătatea primei felii. Cu încă o recadrare în dreapta, prin eliminarea zonei mai deschise din fundal, imediat după ultimul ţumburuc alb, s-ar fi creat senzaţia de plinătate culinară. Aşa, regret că văd cum totul se termină şi n-am reuşit să gust nimic.
Dan MITITELU

Niciun comentariu: