luni, 21 iulie 2008

Fotografii de Vlad NEGRU

1. Jocuri 1


2. Jocuri 2


3. Jocuri 3


4. Ritmuri


5. Trei


[Fără comentarii.]
Vlad NEGRU


În primul cadru este un Nautilus din Australia ori doar un melc din grădină? ;-). Mult îmi place dar nu ştiu cum să-i spun. Cele trei "jocuri" sunt dinamice, au o cromatică saturată şi stimulează imaginaţia. Vorba e: sunt făcute în studio sau la marginea Galaxiei?
La jocul de şah, prima partidă, deşi aparent neclară, este câştigată. Contururile nedefinite oferă posibilitatea privitorului de a percepe toate piesele ca siluete umanizate ce relaţionează unele cu altele.
Dan MITITELU


Dacă renunţi la "Jocuri 3" seria este reuşită, şi descopăr o bună cunoaştere a raporturilor dintre culori care se echibrează bine în cadru.
Ritmurile îmi par originale şi reuşite. Felicitări pentru ideea de a folosi neclaritatea controlată. În această manieră se pot obţine fotografii foarte frumoase şi originale.
Mihai CANTEA

Un comentariu:

Mihai Cantea spunea...

Jocuri 3 are roşu mult prea strident, elementul lateral din dreapta poate lipsi, nu se justifică compăoziţional, prea puţin verde in suprafaţa imaginii pentru a echilibra suprafaţa şi intensitatea roşului. Roşu şi verdele sînt culori de valori egale şi se schilibrează destul de greu. Trebuie ceva experienţă plastică în acest sens. O anumită sensibilitate cromatică.