miercuri, 23 iulie 2008

Fotografii de Adrian GÂRNEAŢĂ

1. Fără titlu


2. Fără titlu


Un decor improvizat (preferam un zid alb dar, neavând unde, am folosit un cearşaf necălcat). Cu o singură sursă de lumină (500w). Puţine prelucrări în Photoshop (filtre portraiture - glamour) şi heal de a scoate imperfecţiunele feţei. Clone stamp pe fundal pentru a reda cât de cât un fundal "plat".
Adrian GÂRNEAŢĂ


Prima imagine este mai degrabă picturală, dar numai postura personajului pare a fi extrasă dintr-un tablou. Mâna dreaptă este nefericit încadrată iar umbrele cad într-un unghi nefavorabil. A doua imagine pare mai "fotografică". Unghiurile ascuţite îi conferă o bună dinamică, din păcate "încetinită" de masivitatea umărului ce putea fi acoperit parţial cu o şuviţă de păr.
Dan MITITELU


Să foloseşti o singură sursă de lumină este un lucru de mare curaj, pentru că rareori se pot obţine rezultate fotografice bune. Mai degrabă se obţin efecte picturale. Captorul aparatelor digitale nu are suficientă latitudine de expunere şi obţii suprafeţe supraexpuse deranjante (ca în prima imagine). La a doua imagine remarc (în acord cu ce a scris Dan) poziţia chiar greşită a pumnului care sprijină capul. Uneori modelul chiar trebuie aşezat în poziţie forţată pentru ca în imagine să nu apară un umăr disproporţionat ca mărime comparativ cu pumnul sau cu capul. De aceea se folosesc semiteleobiectivele pentru astfel de imagini.
Mihai CANTEA

Niciun comentariu: