marți, 1 iulie 2008


Pentru pregătirea acestei întîlniri a Atelierului, eventualele întrebări referitoare la semnificaţia stilului propriu în fotografie pot fi trimise pe adresa : atelieruldefotografie@gmail.com

11 comentarii:

OZOLIN DUŞA spunea...

Vă rog pe toţi să faceţi un efort şi să participaţi la Conferinţa lui Florin Constantinescu. Este un om foarte bine pregătit teoretic şi un foarte bun fotograf.
http://www.crosslight.ro/

Florin spunea...

Draga Ozo, nu e nevoie sa se "faca un efort" pentru asa ceva. Daca te deranjeaza, nu mai vin, e mai simplu decat sa bat 1200 de kilometrii pentru o chestie din asta.
In plus, spre deosebire de marea majoritate, reclama falsa nu ma intereseaza. Nu sunt deloc bine pregatit teoretic, iar partea cu "fotograful bun" e valabila pentru tine.

OZOLIN DUŞA spunea...

Domnul Florin, percepţia dvs. este greşită. Vreau şi chiar vă rog să veniţi!... De altfel, următorul care va prezenta o conferinţă pentru membrii Atelierului, în luna septembrie, voi fi chiar eu. Acest proiect trebuie să fie viabil chiar dacă Duşa nu mai este pe butoane. Şi va fi!...

OZOLIN DUŞA spunea...

P.S. efortul se referea la faptul că, fiind sfârşitul lui iulie, oamenii sunt în vacanţă, în concedii. Aici era rugămintea mea.

Bogdan Săndulescu spunea...

Domnule Ozolin, cred ca mesajul a fost transmis foarte bine initial, nu cred ca erau nevoie de explicatii suplimentare; in schimb sint foarte nedumerit de comentariul domnului Florin...

Cristina S Iliescu spunea...

O apreciere poate fi si usor ironica, drept raspuns la consideratii fruste, ori afirmatii publicate in graba. Acest parcurs de sase luni în "Atelierul de fotografie" organizat dupa principiile intilnirilor profesionale, in scopul mai bunei cunoasteri si comunicarii deschise va asigura ca participantii, invitatii, moderatorii, organizatorii s-au implica serios in toate activitatile. Mereu perfectibil, ceea ce constituie un avantaj.

garneata spunea...

eu nu prea am inteles la ce se refera sesiunea "stilurile fotografiei de autor" ? care autor? sunt cam in ceata. Eu unul astept cu nerabdare sa il intalnesc pe dl Florin Constantinescu :).

Cristina S Iliescu spunea...

Cîteva repere:
- fotograful este autor de fotografie
- stilul este caracteristica a fotografiei, indeosebi a celei artistice
- stilul propriu va poate fi util
- expresia „fotografie de autor”,inca utilizata, desemneaza o anumita categorie de fotografii

OZOLIN DUŞA spunea...

copii, liniştiţi-vă... dacă intraţi pe crosslight, linkul pe care l-am dat în prima intervenţie, veţi vedea că Florin Constantinescu este un fotograf foarte interesant, cu un stil personal, uşor recognoscibil. Multe imagini interesante , care vă pot servi drept jaloane în fotografia pe care o faceţi le găsiţi acolo. Trebuie să vă faceţi doar timp să le priviţi!...
Nu este nici reclamă falsă ce vă spun eu, ci, doar un mod normal de a-mi respecta un coleg...
V-am rugat de mai multe ori ca sinceritatea să vă însoţească paşii şi mintea. Agresivitatea nu duce decât la destrămarea lucrurilor bune.

garneata spunea...

imi cer scuze daca am spus ceva deplasat, intotdeauna pe internet se intelege gresit. Nu am spus nimic cu rautate.

Mihai Cantea spunea...

De data aceasta tema sesiunii urmatoare a fost anuntata un pic cam prea devreme, comparativ cu precedentele. Explicabil sa lipseasca citeva cuvinte explicative despre tema, asa cum se obisnuia ceva mai in urma.
Domnul Dinu Lazar scria intr-un comentariu:
Treaba cu stilul e mai importanta decit pare, foarte multi fotografi romani sunt prea indragostiti de imagine si uita sa isi faca un stil, neputind face o delectie a operei lor; e o discutie aici.Una extrem de importanta.
Scopul acestei intilniri cu dl Florin Constantinescu este sa incercam sa intelegem despre ce este vorba.
DL comenta o fotografie a invitatului nostru si de aici ideea de a-l avea oaspete la Iasi. Pregatiti-va pentru o discutie interesanta!