sâmbătă, 19 ianuarie 2008

Atelierul de fotografie - debut!...


Au fost cam 110 oameni. Mai putini decat ma asteptam, dar, totusi, multi pentru micuta sala de spectacole a Centrului Cultural Francez din Iasi. Au fost atat de cuminti, nici nu va imaginati... Atenti, bucurosi ca iau parte la ceva nou pentru ei. Si nu stiau: era nou si pentru mine!... O scurta introducere din partea gazdelor, apoi le-am explicat ce doresc de la ei, ce vom face vreme de un an, luna de luna. Erau ca un burete, absorbeau fiecare cuvant. O scurta introducere in prima tema, Portretul. Exemplificare cu imagini. Apoi Mihai le-a vorbit despre Diaporama. 35 de minute nu s-a auzit nici musca. A fost extraordinar. Vasile Dorolti, chiar daca nu a fost cu noi, a primit toate "aplauzele" inimii lor tinere!... Mai greu a fost, la sfarsit, sa-i conving sa facem fotografia de mai sus...
Si abia de-acum incepe greul!... Multumesc Mihai si Dan ca ati fost alaturi de mine la demararea acestui proiect. Multumesc Cristina Iliescu de la CCF, pentru ca ai crezut in ce doream sa fac si ai luat asupra ta toata hartogaraia aferenta si tot stresul dat de pregatirea Atelierului. Multumesc Bob si Alex, ca ati venit din orasele voastre sa fiti alaturi de mine. Multumesc Adrian, Liviu, Radu, ca ati lasat cateva ore munca voastra de fotoreporteri si ati fost langa mine. Multumesc Fanu. Si voua, copii, va multumesc!

5 comentarii:

Ioana spunea...

multumim si noi :)

Luca Iuriciuc spunea...

O idee extraordinara organizarea acestui atelier! Pana acum simteam iasul ca fiind unul din orasele marginalizate oarecum din punct de vedere fotografic dar mi-am schimbat radical parerea! Multumim!

Cristina spunea...

ei da, cred in continuare in pepiniera reunita-n acest atelier si-n voi, care aveti o misie frumoasa si grea. Posiblilul incepe.Succes deplin!

Cantea Dragos-Andrei spunea...

Sa speram ca acest atelier va imbunatati imaginea Iasului in materie de fotografie. Multa bafta tuturor!

drdintzishor spunea...

un prim pas magic printre obiective! felicitari domnule Ozolin! este atat o surpriza cat si o provocare pt noi! ne bucuram ca iasul iese putin cate putin din monocromatica si umbre ...